Krämig falukorvsgryta med pasta
Krämig falukorvsgryta med pasta
12 ingredienser
30 min
Tom Sjöstedt lagar en rekordsnabb och barnvänlig falukorvsgryta där rivna grönsaker är "gömda" i en krämig och gräddig sås.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Korvgryta
- 600 g falukorv
- 400 g pasta (t ex strozzapreti)
- smör, till stekning
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 fänkål (liten)
- 1 morot, skalad
- 400 g krossade tomater
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl grönsaksbuljong (ej koncentrerad)
Garnering
- 0,5 kruka basilika
- parmesanost, nyriven
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla korven. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka fänkålen. Skala och riv moroten.
- Stek korvstrimlorna i smör. Tillsätt grönsakerna och fräs snabbt med korven.
- Tillsätt krossade tomater, grädde och buljongen. Låt koka ihop och smaka av med salt.
- Häll av pastan och blanda den med korvgrytan vid servering. Garnera med basilika och riven parmesanost.