Krämig falukorvsgryta med pasta

110 röster
30 min
4
Krämig falukorvsgryta med pasta
Foto: TV4

Tom Sjöstedt lagar en rekordsnabb och barnvänlig falukorvsgryta där rivna grönsaker är "gömda" i en krämig och gräddig sås. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Korvgryta

  • 600 g falukorv
  • 400 g pasta, t ex strozzapreti
  • smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 fänkål, liten
  • 1 morot, skalad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl grönsaksbuljong (ej koncentrerad)

Garnering

  • 0,5 kruka basilika
  • nyriven parmesanost
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla korven. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka fänkålen. Skala och riv moroten.
  3. Stek korvstrimlorna i smör. Tillsätt grönsakerna och fräs snabbt med korven.
  4. Tillsätt krossade tomater, grädde och buljongen. Låt koka ihop och smaka av med salt.
  5. Häll av pastan och blanda den med korvgrytan vid servering. Garnera med basilika och riven parmesanost.
26 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...