Krämig falukorvsgryta med pasta

Krämig falukorvsgryta med pasta
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Krämig falukorvsgryta med pasta

243

12 ingredienser

30 min

Tom Sjöstedt lagar en rekordsnabb och barnvänlig falukorvsgryta där rivna grönsaker är "gömda" i en krämig och gräddig sås. 

Ingredienser

portioner4

Korvgryta

  • 600 g falukorv
  • 400 g pasta (t ex strozzapreti)
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 fänkål (liten)
  • 1 morot, skalad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl grönsaksbuljong (ej koncentrerad)

Garnering

  • 0,5 kruka basilika
  • parmesanost, nyriven

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla korven. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka fänkålen. Skala och riv moroten.
  3. Stek korvstrimlorna i smör. Tillsätt grönsakerna och fräs snabbt med korven.
  4. Tillsätt krossade tomater, grädde och buljongen. Låt koka ihop och smaka av med salt.
  5. Häll av pastan och blanda den med korvgrytan vid servering. Garnera med basilika och riven parmesanost.