Krämig currygryta med blomkål

Krämmig blomkålsgryta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Krämig currygryta med blomkål

5

6 steg att laga

14 ingredienser

20 m

Siri bjuder på en vegansk variant på klassikern "kyckling i gul curry" med blomkål, linser och krämig grädde. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 blomkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 2-3 msk curry
  • 4 dl matlagningsgrädde (sojagrädde)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ca 1-2 dl vatten
  • 1 förp färdigkokta gröna linser
  • rapsolja (till stekning)
  • salt
  • peppar

Serveing

  • basmatiris
  • krasse
  • mango chutney

Gör så här

  1. Hacka lök och dela blomkålen i mindre buketter. Hacka blasten.
  2. Stek löken tills den är mjuk och tillsätt sedan blomkål, riv ner vitlöken.
  3. Tillsätt curry. Stek i någon minut, tillsätt ca 1 dl vatten och rör om.
  4. Häll på grädde, salt, peppar och smula ner buljong. Koka ihop i 5 minuter tills blomkålen precis är färdig.
  5. Skölj linserna och vänd ner i grytan.
  6. Servera med kokt ris, klippt krasse och mango chutney.