Krämig citronpasta med sparris

Krämig citronpasta med sparris Granarolo
Foto: Köket.se

Krämig citronpasta med sparris

11 ingredienser

25 min

Krämig och enkel pasta med Stracchino, Quattrocento, citron och sparris. Servera som en lättlagad vardagsmiddag eller som en somrig bjudrätt till helgen.

Nyhet! Granarolo Stracchino
Granarolo Stracchino produkt

Nyhet! Granarolo Stracchino

Perfekt att bre på ett gott bröd och toppa med färska tomater och lite olivolja, eller att servera till din aperitivo.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta
  • 2 förp Granarolo Stracchino [à 170 g]
  • 1,5 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • 1 citron, skalet
  • ca 1 msk citronsaft
  • 4 msk smör
  • 250 g grön sparris
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • Granarolo Quattrocento, till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Spara lite pastavatten till såsen.
  2. Ta bort de träiga ändarna på sparrisen och skär dem i mindre bitar. Stek i 2 msk smör i en panna i några minuter. Ta bort sparrisen från pannan och ställ åt sidan.
  3. Smält 2 msk smör i samma panna på låg värme. Tillsätt Stracchino och låt smälta ut under omrörning. Späd med ca 1 dl pastavatten och låt koka ihop. Smaka upp med salt, peppar, citronzest och lite citronsaft.
  4. Rör ner pastan, riven Quattrocento och sparris i pannan och vänd ihop till en krämig pasta. Tillsätt eventuellt lite pastavatten om det behövs.
  5. Servera på en gång och toppa med lite extra riven Quattrocento, svartpeppar och några blad färsk basilika.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Pizza bianca med kronärtskocka, zucchini och Burrata

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer