Lökomelett

1 röst
20 min
4
Lökomelett
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Gyllene lökomelett med sallad på endive, mögelost och valnötter.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • salt
  • peppar
  • endivesallad
  • 1 bit roquefort eller annan mögelost
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk vinäger

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen med lite vatten, cirka 3-4 matskedar och salta lätt.
  2. Strimla och stek löken med kryddorna i en stekpanna med smör. Häll lökblandningen över omelettsmeten. Peta runt i pannan så att omeletten stannar utan att få färg.
  3. Blanda endivesallad, ost och valnötter med olja och vinäger. Servera salladen med omeletten.
21 juli 2010
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept