Kräfttacos med chipotlemajo

Kräfttacos med chipotlemajo
Foto: TV4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Kräfttacos med chipotlemajo

13 ingredienser

Mumsig taco fylld med chili- och vitlöksmarinerade havskräftor, het chipotlemajo, avokado, spetskål och massor av koriander.

Ingredienser

portioner
  • 10 små tortillabröd, av majs
  • 1 kg havskräftor, kokta
  • 1 dl olivolja
  • 1 chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 spetskål
  • 2 avokador
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk chipotlepasta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda olja, chili och vitlök i en skål. Skala havskräftorna och vänd ner i oljan. Låt marinera minst 20 minuter. Tillsätt till sist lite limesaft.
  2. Strimla spetskålen, skiva avokado, blanda majonnäs och chipotlepasta med lite limesaft och salt.
  3. Lägg upp allt på tacobröd och toppa med koriander och pressad lime.