• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Kräftpasta med dill och fänkål

7 röster
20 m
4
Kräftpasta med dill och fänkål
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g tagliatelle
  • 300 g kräftstjärt
  • 1 stort knippe dill
  • 1 fänkål
  • 0,5 citron, saften
  • 3 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 1,5 tsk fänkålsfrö, mortlas
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • västerbottensost, riven , till servering (eller lagrad cheddarost)

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten.
  2. Strimla löken fint och fräs den i olja i en vid kastrull tillsammans med spiskummin och mortlade fänkålsfrön tills löken blivit mjuk. Slå på grädde och låt sjuda på svag värme tills grädden kokat samman och blivit lite krämigare i sin konsistens.
  3. Dela fänkålen på mitten och strimla den sedan mycket fint, gärna med mandolin. Lägg fänkålen i en skål och massera in salt och citronsaft.
  4. Hacka dillen.
  5. Vänd ner kräftstjärtarna i grädden. Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Sväng runt såsen med pasta, dill, fänkål och rikligt med svartpeppar och servera med riven västerbottensost eller lagrad cheddar på toppen.
20 augusti 2015