Kräftpasta med dill och fänkål

Kräftpasta med dill och fänkål
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Kräftpasta med dill och fänkål

7

12 ingredienser

20 m

Gräddig tagliatelle med kräftstjärtar, dill och finstrimlad fänkål.

Ingredienser

portioner4
  • 500 g tagliatelle
  • 300 g kräftstjärt
  • 1 stort knippe dill
  • 1 fänkål
  • 0,5 citron, saften
  • 3 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 1,5 tsk fänkålsfrö, mortlas
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • Västerbottensost, riven , till servering (eller lagrad cheddarost)

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten.
  2. Strimla löken fint och fräs den i olja i en vid kastrull tillsammans med spiskummin och mortlade fänkålsfrön tills löken blivit mjuk. Slå på grädde och låt sjuda på svag värme tills grädden kokat samman och blivit lite krämigare i sin konsistens.
  3. Dela fänkålen på mitten och strimla den sedan mycket fint, gärna med mandolin. Lägg fänkålen i en skål och massera in salt och citronsaft.
  4. Hacka dillen.
  5. Vänd ner kräftstjärtarna i grädden. Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Sväng runt såsen med pasta, dill, fänkål och rikligt med svartpeppar och servera med riven västerbottensost eller lagrad cheddar på toppen.