Kräftpasta med chili och saffran

85 röster
4

Härlig kräftpasta med saffran och chili av Paolo Roberto. En riktigt färgrik rätt som passar lika bra som vardagsmiddag som till fest!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 350-400 g bavette eller annan lång pasta
  • 400 g kräftstjärtar i lake
  • 3 dl grädde
  • 0,5 g saffran
  • 150 g haricots verts, små, tunna och färska
  • 1 dl färska sockerärtor
  • 2 färska gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk röd spansk peppar, chili
  • olivolja
  • salt och ev. svartpeppar
  • Persilja för att strö över, finhackad
  • 0,5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, skiva chilin tunt.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Spara lite av lagen för att ev späda såsen med.
  3. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna som rymmer hela rätten. Lägg i lök, vitlök och chili och stek dem på låg värme i ett par minuter.
  4. Tillsätt grädde, saffran, salt och eventuellt lite peppar och låt allt puttra i ca 5-10 minuter. Ställ pannan åt sidan och tillsätt kräftstjärtarna (de ska inte kokas), Smaka av.
  5. Koka under tiden pastan “al dente” enligt anvisningen på förpackningen. När 2 minuter av pastans koktid återstår, lägg i bönor och ärtor och låt dem koka tillsammans med pastan.
  6. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pasta, bönor och ärtor i kastrullen. Rör sedan snabbt ner såsen.
  7. Blanda noga och späd med lite saltlake, om det behövs.
  8. Servera pastan rykande het. Toppa med ett par kräftstjärtar, en nypa persilja och lite citronriv.
11 augusti 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept