Krabbsallad med citron
Krabbsallad med citron
11 ingredienser
20 m
Krabbsallad med dill, citron, senap och äpple är en härlig kombo som snabbt blir en ny favorit, perfekt som förrätt eller drinktilltugg till festen.
Dryckestips: Folklore Albariño, 2022. Art 6263, 119 kr.
Ingredienser
- 8 krabbklor
- 2 äpplen (gärna svenskt aroma)
- 0,25 spetskål
- 2 msk majonnäs
- 2 msk olivolja
- 1 citron
- 1 knippe dill (hälften hackad och hälften till garnering)
- 2 gemsallad, plockade och sköljda blad
- 1 msk skånsk senap
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Plocka krabbköttet.
- Tärna äpplet fint med skalet på, spara ett till garnering.
- Finstrimla spetskålen.
- Blanda majonnäs, senap och olivolja med rivet citronskal samt citronjuice från halva citronen (spar resten av citronen att servera som klyftor vid servering).
- Vänd ner spetskål, äpple och finhackad dill.
- Vänd försiktigt ner krabban och smaka av med salt och vitpeppar.
- Lägg ut salladen som en blomma och fördela blandningen över.
- Garnera med dill och råhyvlat äpple.