Krabbcurry

Krabbcurry
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krabbcurry

18 ingredienser

Bjud på krabbcurry med en mängd tillbehör i små skålar. Då kan var och en välja sina favoriter och det blir trevligt pyssel runt bordet. Du kan laga den här rätten av krabba på burk.

Ingredienser

portioner
  • 700 g krabbkött, rensat
  • 2 msk jordnötsolja (eller majsolja)
  • 3 gula lökar
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0,5 tsk bockhornsklöver
  • 1 kanelstång [2,5 cm]
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk röd spansk peppar, hackad
  • 1,5 tsk salt
  • 4 msk riven kokos
  • 5 dl kokosmjölk
  • 2 msk citron, pressad
  • 0,5 tsk curry

Tillbehör:

  • 4 port ris, kokt
  • 0,5 gurka, grovriven
  • 1 dl riven kokos
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken, skala vitlöken och skala och riv ingefäran. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint. Rensa krabbköttet från hårda bitar.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och stek löken tills den är genomskinlig. Tillsätt ingefära, bockhornsklöver, kanelstång, gurkmeja, chili, salt och kokosflingor. Pressa ner vitlöken och rör om väl. Tillsätt kokosmjölken och den pressade citronsaften, koka upp och låt därefter såsen sjuda under lock i 30 minuter.
  3. Sila såsen direkt ner i en kastrull. Lägg ner krabbköttet i såsen och låt koka i 1-2 minuter. Tillsätt curryn och rör om väl. Servera i djupa, varma tallrikar med tillbehören i skålar bredvid.