• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Köttgryta med myskoxe, serveras med bakad pumpa

Köttgryta med myskoxe, serveras med bakad pumpa
Foto: TV4

Köttgryta med myskoxe, serveras med bakad pumpa

13 steg att laga

13 ingredienser

4h

Mustig gryta med kött av myskoxe serveras med ugnsbakad pumpa och potatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner

Köttgryta

  • 700-1 kg myskoxkött, från axlar eller nacke
  • 1 gul lök (stor)
  • 2-3 morötter
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • peppar
  • 5-7 dl vatten
  • 2 dl grädde

Gateau de pommes terre

  • 0,5 kg potatis
  • olja (efter smak)
  • salt (efter smak)

Ugnsrostad pumpa

  • 1 pumpa
  • olja (efter smak)

Gör så här

  1. Köttgryta
    Skär köttet i, inte alltför stora, kuber eller avlånga bitar.
  2. Skala och hacka morötter och lök.
  3. Bryn de hackade grönsakerna i smör i en kastrull under 5 minuter.
  4. Tillsätt köttet och krydda med salt och peppar.
  5. Häll över vatten och låt det hela sjuda i 3-4 timmar.
  6. Häll på mer vätska under kokningen om det behövs.
  7. Häll i grädden och låt det sjuda i några minuter.
  8. Potatis
    Sätt ugnen på 180 grader.
  9. Skala och skär potatisen i små bitar 4x4 cm och 4-5 mm tunna. 
  10. Häll olja på och in i ugnen i 30-35 min.
  11. Bakad pumpa
    Sätt ugnen 180 grader.
  12. Skär pumpan i små bitar, 4-5 cm långa och 1-1,5 cm tunna.
  13. Olja bitarna och sätt in i ugnen 30-35 min.