Köttgryta med myskoxe, serveras med bakad pumpa

Köttgryta med myskoxe, serveras med bakad pumpa
Foto: TV4

Mustig gryta med kött av myskoxe serveras med ugnsbakad pumpa och potatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 november 2017
4h
4

Du behöver

Köttgryta

  • 700-1 kg myskoxkött, från axlar eller nacke
  • 1 gul lök, stor
  • 2-3 morot
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • peppar
  • 5-7 dl vatten
  • 2 dl grädde

Gateau de pommes terre

  • 0,5 kg potatis
  • olja, efter smak
  • salt, efter smak

Ugnsrostad pumpa

  • 1 pumpa
  • olja, efter smak

Gör så här

  1. Köttgryta
    Skär köttet i, inte alltför stora, kuber eller avlånga bitar.
  2. Skala och hacka morötter och lök.
  3. Bryn de hackade grönsakerna i smör i en kastrull under 5 minuter.
  4. Tillsätt köttet och krydda med salt och peppar.
  5. Häll över vatten och låt det hela sjuda i 3-4 timmar.
  6. Häll på mer vätska under kokningen om det behövs.
  7. Häll i grädden och låt det sjuda i några minuter.
  8. Potatis
    Sätt ugnen på 180 grader.
  9. Skala och skär potatisen i små bitar 4x4 cm och 4-5 mm tunna. 
  10. Häll olja på och in i ugnen i 30-35 min.
  11. Bakad pumpa
    Sätt ugnen 180 grader.
  12. Skär pumpan i små bitar, 4-5 cm långa och 1-1,5 cm tunna.
  13. Olja bitarna och sätt in i ugnen 30-35 min.
Kommentera receptet

Fler goda recept