Köttfärswok
Köttfärswok
12 ingredienser
ca 30 m
Woken med vitkål, morötter, morot och köttfärs gör dig både mätt och väldigt glad för en billig penning.
Se Hanna Olvenmark laga receptet

Ingredienser
- 4 port ris
- 200 g vitkål
- 1 paprika
- 2 morötter
- 2 cm ingefära
- 1 chilifrukt
- 1-2 msk rapsolja
- 200 g nötfärs (alt quornfärs/linser för helt vegetarisk rätt)
- 3 klyftor vitlök
- 1 msk soja
- sambal oelek
- nudlar
Gör så här
- Börja med att koka riset enligt anvisning på paketet.
- Strimla vitkålen tunt. Att hyvla på en osthyvel är ett enkelt sätt att göra det tunt. Gör likadant med paprika och morötter.
- Skala ingefära och hacka fint. Hacka chili (ta ur kärnorna).
- Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och låt den bli varm. Fräs köttfärs, och dela med en gaffel.
- Tillsätt vitkål och morötter, låt dem mjukna en aning. När de blivit mjuka - lägg i paprika, ingefära och pressa över vitlök. Tillsätt sambal oelek och soja. Rör om. Smaka av, tillsätt mer soja och/eller sambal om du önskar.
- Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
- Servera nudlar med riset