Köttfärswok

Köttfärswok
Foto: Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark, porträttbild
Hanna Olvenmark, porträttbild

Köttfärswok

57

6 steg att laga

12 ingredienser

ca 30 m

Woken med vitkål, morötter, morot och köttfärs gör dig både mätt och väldigt glad för en billig penning.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 port ris
  • 200 g vitkål
  • 1 paprika
  • 2 morötter
  • 2 cm ingefära
  • 1 chilifrukt
  • 1-2 msk rapsolja
  • 200 g nötfärs (alt quornfärs/linser för helt vegetarisk rätt)
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 msk soja
  • sambal oelek
  • nudlar

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Strimla vitkålen tunt. Att hyvla på en osthyvel är ett enkelt sätt att göra det tunt. Gör likadant med paprika och morötter.
  3. Skala ingefära och hacka fint. Hacka chili (ta ur kärnorna).
  4. Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och låt den bli varm. Fräs köttfärs, och dela med en gaffel.
  5. Tillsätt vitkål och morötter, låt dem mjukna en aning. När de blivit mjuka - lägg i paprika, ingefära och pressa över vitlök. Tillsätt sambal oelek och soja. Rör om. Smaka av, tillsätt mer soja och/eller sambal om du önskar.
  6. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Servera nudlar med riset
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer