Köttbullar på tre sätt

Köttbullar på tre sätt

15 ingredienser

25 min

Ge köttbullarna ny smak! Testa dessa tre smakvariationer för att hitta en ny vardagsfavorit.

Köttbullar på tre sätt Santa Maria kryddor

Kryddtips från Santa Maria

Variera dina köttbullar med Berbere, kryddpeppar och rosmarin.

Ingredienser

portioner

Grundrecept

  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk Santa Maria Lökpulver
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 2 msk smör

Smakvariation örter och vitlök

  • 2 tsk Santa Maria Rosmarin
  • 2 tsk Santa Maria Oregano
  • 0,5 msk Santa Maria Garlic Paste (eller färsk riven vitlök)

Smakvariation berbere

  • 2 tsk Santa Maria Ethiopian Berbere
  • 1 tsk Santa Maria Japanese Natural Umami

Smakvariation kryddiga

  • 1 tsk Santa Maria Kryddpeppar Malen
  • 1 tsk Santa Maria Spiskummin

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla ca 5 minuter.
  2. Rör ihop lökpulver, färs, ägg, salt, peppar och ströbrödsblandningen, plus din valda smakvariation. Smeten ska vara jämn.
  3. Forma färsen till jämnstora, runda bollar och stek i smör på medelvärme i 5-10 minuter.
  4. Serveringsförslag: Serveras med potatismos och en grön sallad.
TIPS!
Kryddtipset!
Köttbullar på tre sätt Santa Maria kryddor

Kryddtipset!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration från Santa Maria.

Läs mer