I samarbete med Santa Maria

Köttbullar på tre sätt

0 röster
25 min
4
Köttbullar på tre sätt

Kryddtips från Santa Maria:

Variera dina köttbullar med Berbere, kryddpeppar och rosmarin.

Köttbullar på tre sätt Santa Maria kryddor

Ge köttbullarna ny smak! Testa dessa tre smakvariationer för att hitta en ny vardagsfavorit.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

Grundrecept

  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk Santa Maria Lökpulver
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 2 msk smör

Smakvariation örter och vitlök

  • 2 tsk Santa Maria Rosmarin
  • 2 tsk Santa Maria Oregano
  • 0,5 msk Santa Maria Garlic Paste

Smakvariation berbere

  • 2 tsk Santa Maria Ethiopian Berbere
  • 1 tsk Santa Maria Japanese Natural Umami

Smakvariation kryddiga

  • 1 tsk Santa Maria Kryddpeppar Malen
  • 1 tsk Santa Maria Spiskummin
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla ca 5 minuter.
  2. Rör ihop lökpulver, färs, ägg, salt, peppar och ströbrödsblandningen, plus din valda smakvariation. Smeten ska vara jämn.
  3. Forma färsen till jämnstora, runda bollar och stek i smör på medelvärme i 5-10 minuter.
  4. Serveringsförslag: Serveras med potatismos och en grön sallad.

Laddar fler recept...