Köttbullar på tre sätt

5 röster
25 min
4
Köttbullar på tre sätt

Kryddtips från Santa Maria:

Variera dina köttbullar med Berbere, kryddpeppar och rosmarin.

Köttbullar på tre sätt Santa Maria kryddor
25 min
4
4 portioner

Du behöver

Grundrecept

  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk Santa Maria Lökpulver
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 2 msk smör

Smakvariation örter och vitlök

  • 2 tsk Santa Maria Rosmarin
  • 2 tsk Santa Maria Oregano
  • 0,5 msk Santa Maria Garlic Paste (eller färsk riven vitlök)

Smakvariation berbere

  • 2 tsk Santa Maria Ethiopian Berbere
  • 1 tsk Santa Maria Japanese Natural Umami

Smakvariation kryddiga

  • 1 tsk Santa Maria Kryddpeppar Malen
  • 1 tsk Santa Maria Spiskummin

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla ca 5 minuter.
  2. Rör ihop lökpulver, färs, ägg, salt, peppar och ströbrödsblandningen, plus din valda smakvariation. Smeten ska vara jämn.
  3. Forma färsen till jämnstora, runda bollar och stek i smör på medelvärme i 5-10 minuter.
  4. Serveringsförslag: Serveras med potatismos och en grön sallad.
26 mars 2020