Köttbullar på klassiskt vis

POPULÄRT
Köttbullar på klassiskt vis
Foto: Pål Allan
Pontus FrithiofTor Stålhandske
Pontus FrithiofTor Stålhandske

Köttbullar på klassiskt vis

17

9 ingredienser

20 m

”Köttbullar som varmrätt borde vara Sveriges nationalrätt. Att blanda fläsk i färsen är för många en välbevarad hemlighet, men en förutsättning för riktigt goda köttbullar.” /Pontus Frithiof och Tor Stålhandske

husmanskost_omslag

Husmanskost

Receptet är ur boken Husmanskost av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 lökar, finhackade smörkokta
  • smör
  • 1 dl ströbröd (uppblött i mjölk)
  • 3 dl mjölk
  • 1 kg blandfärs
  • 18 g salt
  • peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Svetta löken i smör och kyl sedan ner.
  2. Blötlägg ströbröd i mjölk minst en kvart. Rör om ett par gånger.
  3. Blanda blandfärsen med salt, peppar och senap. Knäck i äggen och rör om tills smeten blivit homogen. Tillsätt ströbröd- och mjölkblandningen. Vänd sist i löken.
  4. Forma till köttbullar och stek i stekpanna eller i långpanna i ugn. Samma recept fungerar bra till både pannbiff och köttfärslimpa.
TIPS!
husmanskost_omslag

Husmanskost

Receptet är ur boken Husmanskost av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske.

läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer