Köttbullar med stuvade morötter

11 röster
4
Köttbullar med stuvade morötter
Foto: TV4

Stuvade morötter är även gott till stekt falukorv. Och köttbullarna är förstås underbara även med andra tillbehör! Gör gärna en dubbel sats och frys in resten.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk

Stuvning:

  • ca 500 g morötter, skivade
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 5 dl mjölk + morotsspad
  • salt och peppar
  • 0,5 dl hackad persilja
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, salt, peppar, timjan och tomatpuré. Rör ihop ströbröd och mjölk och låt det svälla 5 minuter. Blanda med färsen. Provstek gärna en klick för att kolla sältan. Forma små köttbullar och stek dem i smör.
  2. Koka de skivade morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten. Fräs smör och mjöl i en kastrull, späd med mjölk och kokspad till en lagom tjock stuvning. Krydda och vänd ned morötterna. Hetta upp.
  3. Vänd ner hackad persilja i stuvningen och servera till köttbullarna.
26 januari 2009

Laddar fler recept