Köttbullar med Quatre Epice
Köttbullar med Quatre Epice
13 ingredienser
30 m
Ge de klassiska köttbullarna ett riktigt smaklyft med Erik Videgårds kryddiga tips! Önskar du mindre sälta i köttbullarna, minska till 1-2 tsk salt.
Följ Erik på Instagram

Följ Erik på Instagram
Följ Erik och ställ frågor om receptet direkt till Erik på Instagram
Läs mer
Ingredienser
Quatre Epice
- 5 g vitpeppar
- 2,5 g malen ingefära
- 2,5 g muskot
- 1 g malen nejlika
Köttbullar
- 50 g gul lök
- 1 msk smör (eller rapsolja)
- 500 g blandfärs
- 2 ägg
- 100 g potatis, mosad
- 1 msk salt (minska för mindre sälta)
- 1 sardellfilé, mosad
- 2 tsk quatre epice
- svartpeppar
- 2 msk sojagrädde
Gör så här
Quatre Epice
- Mal samtliga ingredienser.
Köttbullar
- Svetta löken i smöret tills den blir genomskinlig, låt sedan svalna.
- Blanda resterande ingredienser och blanda sedan ner löken.
- Gör ett stekprov och justera eventuellt smaken.
- Rulla och stek köttbullarna.