Köttbullar med Quatre Epice

POPULÄRT
Köttbullar med Quatre Epice
Foto: Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Köttbullar med Quatre Epice

13 ingredienser

30 m

Ge de klassiska köttbullarna ett riktigt smaklyft med Erik Videgårds kryddiga tips! Önskar du mindre sälta i köttbullarna, minska till 1-2 tsk salt.

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Följ Erik och ställ frågor om receptet direkt till Erik på Instagram

Läs mer

Ingredienser

portioner

Quatre Epice

  • 5 g vitpeppar
  • 2,5 g malen ingefära
  • 2,5 g muskot
  • 1 g malen nejlika

Köttbullar

  • 50 g gul lök
  • 1 msk smör (eller rapsolja)
  • 500 g blandfärs
  • 2 ägg
  • 100 g potatis, mosad
  • 1 msk salt (minska för mindre sälta)
  • 1 sardellfilé, mosad
  • 2 tsk quatre epice
  • svartpeppar
  • 2 msk sojagrädde

Gör så här

Quatre Epice

  1. Mal samtliga ingredienser.

Köttbullar

  1. Svetta löken i smöret tills den blir genomskinlig, låt sedan svalna.
  2. Blanda resterande ingredienser och blanda sedan ner löken.
  3. Gör ett stekprov och justera eventuellt smaken.
  4. Rulla och stek köttbullarna.