• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Korvtacos med coleslaw

2 röster
20 m
4
Korvtacks med coleslaw
Foto: Tv4
20 m
4

Du behöver

  • 2 korvar (valfri sort, t.ex. chorizo eller grillkorv)
  • bröd (valfri sort, t.ex. tacobröd eller libabröd)
  • färsk koriander (eller andra örter)

Coleslaw

  • 0,5 vitkål
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl yoghurt (eller fil)
  • 1 msk majonnäs
  • 1 nektarin (eller äpple)
  • blandade örter

Sås på grillade grönsaker

  • salt
  • peppar
  • 2 dl grönsaker, grillade (valfri sort t.ex. paprika, tomat, zucchini, lök)
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • blandade örter

Gör så här

  1. Coleslaw
    Riv vitkål fint på mandolin. Häll över vinäger, salt och peppar. Krama kålen lätt med händerna.
  2. Vänd ner yoghurt (eller filmjölk) och majonnäs. Avsluta med att vända ner en hackad nektarin, eller ett rivet äpple, samt örter. Låt stå och dra.
  3. Sås på grillade grönsaker
    Mixa samtliga ingredienser till såsen i mixer eller blender. Smaka av ordentligt. 
  4. Servering
    Slanta korven och stek, eller grilla den hel och slanta sedan.
  5. Värm bröden och fyll dem med coleslaw, korv och sås. Toppa med koriander.
2 juli 2020