Korvtacos med coleslaw

Korvtacks med coleslaw
Foto: Tv4

Korvtacos med coleslaw

Av: Lisa Blomqvist

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

20 m

Vår älskade taco finns nu i en ny version -med korv! Riktigt härligt med goda tillbehör så som coleslaw och en smakrik sås på grillade grönsaker. En rätt du måste testa helt enkelt!

Ingredienser

portioner
  • 2 korvar (valfri sort, t.ex. chorizo eller grillkorv)
  • bröd (valfri sort, t.ex. tacobröd eller libabröd)
  • färsk koriander (eller andra örter)

Coleslaw

  • 0,5 vitkål
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl yoghurt (eller fil)
  • 1 msk majonnäs
  • 1 nektarin (eller äpple)
  • blandade örter

Sås på grillade grönsaker

  • salt
  • peppar
  • 2 dl grönsaker, grillade (valfri sort t.ex. paprika, tomat, zucchini, lök)
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • blandade örter

Gör så här

Coleslaw

  1. Riv vitkål fint på mandolin. Häll över vinäger, salt och peppar. Krama kålen lätt med händerna.
  2. Vänd ner yoghurt (eller filmjölk) och majonnäs. Avsluta med att vända ner en hackad nektarin, eller ett rivet äpple, samt örter. Låt stå och dra.

Sås på grillade grönsaker

  1. Mixa samtliga ingredienser till såsen i mixer eller blender. Smaka av ordentligt.

Servering

  1. Slanta korven och stek, eller grilla den hel och slanta sedan.
  2. Värm bröden och fyll dem med coleslaw, korv och sås. Toppa med koriander.