Korv- och rotsaksgryta med bönor

Korv- och rotsaksgryta med bönor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Korv- och rotsaksgryta med bönor

11 ingredienser

Till vardags är det praktiskt att laga allt i ett- mat, allt i samma gryta. Servera den här korvgrytan med tomatsallad och knäckebröd.

Ingredienser

portioner
  • 300 g falukorv
  • 2 tsk senap
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl färdigkokta stora vita bönor
  • 100 g haricots verts
  • salt
  • vitpeppar

Till dekoration:

  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Skär falukorven i grova bitar. Bre senap på några av bitarna. Skala och skär löken i klyftor. Skala morötterna och potatisarna och skär dem i grova bitar.
  2. Koka upp buljongen och lägg i morötter och potatis. Koka under lock i 10 minuter.
  3. Lägg i falukorv, rödlök, vita bönor och haricots verts. Krydda med salt och peppar och låt koka ytterligare 5 minuter. Känn efter om potatisen är mjuk rakt igenom. Koka annars någon minut till. Dekorera med bladpersilja och servera genast.