Körsbärstomater med vitlök

Körsbärstomater med vitlök
Foto: Ulf Huett
Per ehrlund profilbild
Per ehrlund profilbild

Körsbärstomater med vitlök

0

3 ingredienser

45 min

Ett underbart tillbehör till all sommarmat och framförallt grillat. Varma och söta körsbärstomater med en ljuvlig smak av vitlök - testa detta i sommar!

Ingredienser

portioner
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 kvistar körsbärstomater [ca 20 tomater]
  • salt

Gör så här

  1. Skala vitlöken och dela varje klyfta i sex smala bitar.
  2. Kryssa tomaterna med en vass kniv.
 Tryck ner en vitlöksbit i varje tomat och salta lätt.
  3. Placera tomaterna på ett perforerat fat eller i en aluminiumform som du stuckit hål i botten på. Eller lägg tomaterna direkt på grillgallret.
  4. Vid grillen
    Tänd ett tiotal briketter i ett tändrör. När briketterna är klara, häll dem på ena sidan av grillen.
  5. Stäm av temperaturen.
  6. Ställ fatet vid sidan om glödbädden. Vill du ha lite extra smak, släng på en liten näve flis direkt på glöden. Lägg på locket.
  7. Låt stå i minst 20 minuter. Klart! Ju längre tomaterna står i grillen desto bättre blir de, tycker jag.
  8. Tips!
    Tillaga din huvudråvara på direkt värme samtidigt, och låt tomaterna stå och bli klara vid sidan om.