Koreansk grillad fläskkarré med salladskål
Koreansk grillad fläskkarré med salladskål
20 ingredienser
50 min
Grillad fläskkarré är en av Jennie Walldéns absoluta favoriter och när middagen dessutom får smak från det koreanska köket blir det inte annan än succé! En oslagbar middag med marinerad och grillad karré, grillad salladskål toppad med ett nötigt och brynt sojasmör samt en majonnäs smaksatt med den koreanska chilipastan gochujang.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 4 skivor fläskkarré, benfri (à ca 200 g)
Marinad
- 4 msk japansk soja
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- 1 msk sesamolja
- 1 msk honung
Salladskål
- 1 salladskål
- rapsolja (neutral smak)
- 100 g smör
- 1 dl sötmandel, hackade
- 3 msk sesamfrön
- 1 msk japansk soja
- 0,5 citron, pressad saft
Gochujangmajonnäs
- 1,5 dl majonnäs
- 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
- salt
- peppar
- bomullstråd
Till servering
- 1 knippe rädisa
- 1 kruka färsk persilja, grovt hackad
- 4 port japanskt ris, nykokt
Gör så här
- Blanda allt till marinaden och häll över köttet. Låt marinera minst i 20 minuter i rumstemperatur eller gärna flera timmar i kylen.
- Blötlägg bomullstråd, klipp till 4 långa snören och knyt runt salladskålen. Skär salladskålen i fyra ca 4 cm höga stubbar som hålls ihop av snörena. Ringla över lite neutral rapsolja. Låt stå.
- Lägg smör, mandel och sesamfrön i en liten kastrull och bryn tills det doftar nötigt och är gyllene.
- Dra av från värmen och häll på soja och pressad citron. Ställ åt sidan.
- Blanda majonnäs med gochujang. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
- Nu är det dags att grilla! Grilla fläsket tills genomstekt, ca 70 grader innertemperatur och stubbarna med salladskål tills de fått gyllene färg på båda sidor.
- Ta av från grillen och lägg upp kött och salladskål på tallrikar. Ringla det brynta smöret över kålen och toppa med mandel och sesamfrön.
- På med srirachamajonnäs, rädisor samt persilja och servera med varsin skål nykokt ris.