Koreansk grillad fläskkarré med salladskål

koket.se
Koreansk grillad fläskkarré med salladskål
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Koreansk grillad fläskkarré med salladskål

20 ingredienser

50 min

Grillad fläskkarré är en av Jennie Walldéns absoluta favoriter och när middagen dessutom får smak från det koreanska köket blir det inte annan än succé! En oslagbar middag med marinerad och grillad karré, grillad salladskål toppad med ett nötigt och brynt sojasmör samt en majonnäs smaksatt med den koreanska chilipastan gochujang.

WW ViktVäktarna

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor fläskkarré, benfri (à ca 200 g)

Marinad

  • 4 msk japansk soja
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk honung

Salladskål

  • 1 salladskål
  • rapsolja (neutral smak)
  • 100 g smör
  • 1 dl sötmandel, hackade
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 citron, pressad saft

Gochujangmajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • salt
  • peppar
  • bomullstråd

Till servering

  • 1 knippe rädisa
  • 1 kruka färsk persilja, grovt hackad
  • 4 port japanskt ris, nykokt

Gör så här

  1. Blanda allt till marinaden och häll över köttet. Låt marinera minst i 20 minuter i rumstemperatur eller gärna flera timmar i kylen.
  2. Blötlägg bomullstråd, klipp till 4 långa snören och knyt runt salladskålen. Skär salladskålen i fyra ca 4 cm höga stubbar som hålls ihop av snörena. Ringla över lite neutral rapsolja. Låt stå.
  3. Lägg smör, mandel och sesamfrön i en liten kastrull och bryn tills det doftar nötigt och är gyllene.
  4. Dra av från värmen och häll på soja och pressad citron. Ställ åt sidan.
  5. Blanda majonnäs med gochujang. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  6. Nu är det dags att grilla! Grilla fläsket tills genomstekt, ca 70 grader innertemperatur och stubbarna med salladskål tills de fått gyllene färg på båda sidor.
  7. Ta av från grillen och lägg upp kött och salladskål på tallrikar. Ringla det brynta smöret över kålen och toppa med mandel och sesamfrön.
  8. På med srirachamajonnäs, rädisor samt persilja och servera med varsin skål nykokt ris.