Koreansk böngroddsallad

Koreansk böngroddsallad
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Koreansk böngroddsallad

5 ingredienser

10 m

Gör den här fräscha salladen till kvällens grillning! Salladen kallas även Kognamul Muchim och består av bland annat böngroddar, rostade sesamfrön och salladslök.

Se Jimmy Guo laga receptet

logo

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 250 g groddar (färska sojagroddar eller mungböngroddar)
  • salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 1 salladslök, tunt skivad

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten och förbered ett isbad.
  2. Koka böngroddarna i 10-20 sekunder och kyl sedan snabbt ned dem i isbadet. Låt rinna av ordentligt.
  3. Blanda groddarna med resten av ingredienserna.
  4. Servera gärna rätten rumstempererad tillsammans med grillat kött, ssamjang, kokt sushiris, kimchi och salladsblad att göra knyten utav.