Koreansk bbq med fläskkarré och kimchislaw

52 röster
4
Koreansk bbq med fläskkarré och kimchislaw

Korean bbq med bulgogimarinad och vitkålssallad. En härlig mix av det koreanska och svenska köket.

4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva fläskkarré

marinad

  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 päron, rivet
  • 1 msk risvinäger
  • 2 klyfta vitlök, pressad

Kimchislaw

  • 0,5 sommarvitkål, tunt strimlat
  • 1 morot, riven
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 äpple, finhackat
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk gochujaro (koreanskt chilipulver) [eller 0,5 msk chiliflakes + 1,5 msk paprikapulver]
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja

Till servering

  • ris, nykokt
  • 1 huvudsallad
  • 1 romansallad
  • 1 dl böngroddar
  • 1 dl majonnäs
  • 3-4 msk gochujang, koreansk chilipasta (eller sriracha)

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt stå i minst 20 minuter eller gärna över natten i kylen.
  2. Lägg alla grönsakerna till kimchislaw i en stor bunke. Häll över gochugaru, socker, fisksås, risvinäger, salt och sesamolja och blanda väl.
  3. Grilla köttet på direkt värme till det är genomstekt, detta tar endast några minuter per sida. Låt köttet vila i 5 minuter, skiva sedan upp och servera i salladsbladen med kimchislaw, böngroddar, ris, majonnäs och gochujang.
1 juli 2017