Koreansk bbq med fläskkarré och kimchislaw

Spela video Koreansk bbq med fläskkarré och kimchislaw
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré

Marinad

  • 0,5 dl ljus soja
  • 2 msk socker
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 rivet päron
  • 1 msk risvinäger
  • 2 klyftor vitlök, pressad

Kimchislaw

  • 0,5 huvud sommarvitkål, tunt strimlat
  • 1 liten morot, riven
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 äpple, finhackat
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk socker
  • 2 msk gochujaro (koreanskt chilipulver, eller 0,5 msk chiliflakes + 1,5 msk paprikapulver)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja

Till servering

  • nykokt ris
  • 1 huvudsallad
  • 1 romansallad
  • 1 näve böngroddar
  • 1 dl majonnäs
  • några msk gochujang (koreansk chilipasta) eller sriracha

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt stå i minst 20 minuter eller gärna över natten i kylen.
  2. Lägg alla grönsakerna till kimchislaw i en stor bunke. Häll över gochugaru, socker, fisksås, risvinäger, salt och sesamolja och blanda väl.
  3. Grilla köttet på direkt värme till det är genomstekt, detta tar endast några minuter per sida. Låt köttet vila i 5 minuter, skiva sedan upp och servera i salladsbladen med kimchislaw, böngroddar, ris, majonnäs och gochujang.
Kommentera receptet

Fler goda recept