Korean fried chicken med ris

Foto: Tv4
Korean fried chicken med ris
21 ingredienser
1 h
Korean fried chicken med ris och kimchi.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Sås
- 4 klyftor vitlök
- 1,5 dl soja
- 2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
- 0,5 dl honung
- 2 msk risvinäger
- 1 dl brunt farinsocker
Frityrsmet
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl majsstärkelse
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vatten (iskallt)
- 0,5 tsk salt
Kyckling
- 600 g kycklinglårfilé
- 2 dl majsstärkelse
- 2 tsk vitlökspulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk gochugaru (kan ersättas med milt chilpulver)
- frityrolja
Servering
- rostade sesamfrön
- kokt ris
- salladslök
- kimchi
Gör så här
Sås
- Finhacka vitlök och stek den mjuk i en liten kastrull. Häll i övriga ingredienser till såsen i kastrullen och låt koka ihop till en klibbig sås. Ställ åt sidan.
Frityrsmet
- Blanda ihop alla ingredienserna till smeten.
Kyckling
- Mät upp majsstärkelse, vitlökspulver, gochugaru samt salt i en bunke och blanda väl.
- Skär kycklinglåren i tre delar.
- Vänd först kycklingbitarna i bunken med majsstärkelseblandningen, sedan i frityrsmeten så de blir helt täckta och vänd sedan en gång till i majsstärkelseblandningen.
- Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 180 grader. Man kan också se om värmen är lagom genom att lägga i en bit ljust bröd som ska bli gyllene inom några sekunder.
- Skaka av mjölet från kycklingbitarna och fritera dem i omgångar i den heta oljan. Lägg upp bitarna på hushållspapper för att rinna av. Om man inte ska äta det direkt så går det alldeles utmärkt att värma kycklingen i varmluftsugnen.
Servering
- Pensla kycklingen med den klibbiga såsen och strö över sesamfrön.
- Servera genast med nykokt ris, salladslök och kimchi.