Korean fried chicken med ris

POPULÄRT
Korean fried chicken med ris
Foto: Tv4

Korean fried chicken med ris

Av: Oscar - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

1 h

Korean fried chicken med ris och kimchi.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Sås

  • 4 klyftor vitlök
  • 1,5 dl soja
  • 2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk risvinäger
  • 1 dl brunt farinsocker

Frityrsmet

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten (iskallt)
  • 0,5 tsk salt

Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 dl majsstärkelse
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk gochugaru (kan ersättas med milt chilpulver)
  • frityrolja

Servering

  • rostade sesamfrön
  • kokt ris
  • salladslök
  • kimchi

Gör så här

Sås

  1. Finhacka vitlök och stek den mjuk i en liten kastrull. Häll i övriga ingredienser till såsen i kastrullen och låt koka ihop till en klibbig sås. Ställ åt sidan.

Frityrsmet

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till smeten.

Kyckling

  1. Mät upp majsstärkelse, vitlökspulver, gochugaru samt salt i en bunke och blanda väl.
  2. Skär kycklinglåren i tre delar.
  3. Vänd först kycklingbitarna i bunken med majsstärkelseblandningen, sedan i frityrsmeten så de blir helt täckta och vänd sedan en gång till i majsstärkelseblandningen.
  4. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 180 grader. Man kan också se om värmen är lagom genom att lägga i en bit ljust bröd som ska bli gyllene inom några sekunder.
  5. Skaka av mjölet från kycklingbitarna och fritera dem i omgångar i den heta oljan. Lägg upp bitarna på hushållspapper för att rinna av. Om man inte ska äta det direkt så går det alldeles utmärkt att värma kycklingen i varmluftsugnen.

Servering

  1. Pensla kycklingen med den klibbiga såsen och strö över sesamfrön.
  2. Servera genast med nykokt ris, salladslök och kimchi.