Korean BBQ-bowl med sesammajo

Lönneberga Korean BBQ-bowl med sesammajo
Foto: Köket.se

Korean BBQ-bowl med sesammajo

16 ingredienser

40 min

Krispigt, sött, hett och syrligt - en riktig smakbomb! Denna bowl har ris i botten och toppas med grillad kyckling.

Ingredienser

portioner

Chilipicklad gurka

  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 gurka

Sesammarinerade böngroddar

  • 150 g böngroddar
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk sesamfrön

Grillad kyckling

  • 1 förp Lönneberga innerfilé asiatisk BBQ (à 450 g)

Sesammajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk sesamolja

Förslag på övriga tillbehör

  • 2 dl kimchi
  • 2 stjälkar salladslök
  • 125 g rädisa, hyvlade
  • 4 port ris, kokat

Gör så här

Chilipicklad gurka:

  1. Blanda chili, vinäger och socker.
  2. Hyvla gurkan på längden med en osthyvel eller mandolin. Blanda med vinägerbladningen. Låt stå ca 30 minuter, rör runt då och då.

Sesammarinerade böngroddar:

  1. Koka upp väl saltat vatten. Lägg i böngroddarna i någon minut så att de blir lite mjuka. Häll av, spola med kallt vatten och vänd runt med sesamolja, salt och sesamfrön.

Grillad kyckling:

  1. Grilla kycklingen på båda sidor tills den har fått fin yta. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är 72 grader. Låt vila och skär sedan upp i mindre bitar.

Sesammajonnäs:

  1. Blanda majonnäs med sesamolja.

Servering:

  1. Ställ fram de olika tillbehören och låt alla i familjen plocka ihop sin favoritbowl! Toppa med grillad kyckling och sesammajonnäs.

Tips! Det går såklart bra att steka kycklingen också.

TIPS!