Korean BBQ-bowl med sesammajo

Foto: Köket.se
Korean BBQ-bowl med sesammajo
16 ingredienser
40 min
Krispigt, sött, hett och syrligt - en riktig smakbomb! Denna bowl har ris i botten och toppas med grillad kyckling.
Ingredienser
Chilipicklad gurka
- 1 röd chilifrukt, skivad
- 1 tsk risvinäger
- 1 tsk salt
- 0,5 msk strösocker
- 1 gurka
Sesammarinerade böngroddar
- 150 g böngroddar
- 2 tsk sesamolja
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk sesamfrön
Grillad kyckling
- 1 förp Lönneberga innerfilé asiatisk BBQ (à 450 g)
Sesammajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 2 tsk sesamolja
Förslag på övriga tillbehör
- 2 dl kimchi
- 2 stjälkar salladslök
- 125 g rädisa, hyvlade
- 4 port ris, kokat
Gör så här
Chilipicklad gurka:
- Blanda chili, vinäger och socker.
- Hyvla gurkan på längden med en osthyvel eller mandolin. Blanda med vinägerbladningen. Låt stå ca 30 minuter, rör runt då och då.
Sesammarinerade böngroddar:
- Koka upp väl saltat vatten. Lägg i böngroddarna i någon minut så att de blir lite mjuka. Häll av, spola med kallt vatten och vänd runt med sesamolja, salt och sesamfrön.
Grillad kyckling:
- Grilla kycklingen på båda sidor tills den har fått fin yta. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är 72 grader. Låt vila och skär sedan upp i mindre bitar.
Sesammajonnäs:
- Blanda majonnäs med sesamolja.
Servering:
- Ställ fram de olika tillbehören och låt alla i familjen plocka ihop sin favoritbowl! Toppa med grillad kyckling och sesammajonnäs.
Tips! Det går såklart bra att steka kycklingen också.
TIPS!