Konfiterat anklår med puylinser

Konfiterat anklår med puylinser
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Konfiterat anklår med puylinser

15 ingredienser

1 h 30 m

Konfiterat anklår med puylinser, fikon och hasselnötter kommer göra sig fint till helgen!

Ingredienser

portioner
  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 10 rödlökar, små
  • 4 confiterade anklår
  • 3 dl puylinser, torkade (gotlandslinser)
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl kycklingbuljong (hemgjord eller färdigköpt)
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 4 färska fikon
  • 100 g hasselnötter
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Finhacka fänkål, morot, gul lök och vitlök.
  2. Skala den röda löken men behåll den hel.
  3. Stek anklåren krispiga i sitt egna fett. Lyft upp låren och tillsätt alla finhackade grönsaker. Låt grönsakerna bryna utan att ta färg, tills de är alldeles mjuka.
  4. Tillsätt linserna, vinet, buljongen, timjan, lagerblad, kanelstång och 4 halverade fikon. Lägg i anklåren.
  5. Tillaga i ugnen på 170 grader i ca 1 timme. Bryn på de röda lökarna i smör och låt dem gå med i ugnen de sista 10 minuterna.