Konfiterade kycklinglår

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Konfiterade kycklinglår

12 ingredienser

3 h

Bjud på konfiterade kycklinglår med ris och jordnötssås i helgen. Det är både festligt och gott!

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglår (på ben, gärna med klubba)
  • 1-2 l matolja

Sås

  • 4 dl hoisinsås
  • 2 msk sherryvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 msk chilisås
  • 2 dl jordnötter, hackade

Tillbehör

  • 1 gurka
  • 1 dl risvinäger
  • sushiris, kokt

Servering

  • 4 msk kimchi
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
  3. Häll matolja över kycklingen och täck med aluminiumfolie.
  4. Tillaga kycklingen i ugnen i minst 2,5 timmar. Köttet ska enkelt lossa från benet och ha en innertemperatur på ca 80 grader eller mer.
  5. När kycklingen börjar bli färdig så är det dags att blanda ihop såsen.

Sås

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av.

Tillbehör

  1. Skiva gurka tunt och blanda med risvinäger för en snabb inläggning.
  2. Skölj riset och koka det helst i en riskokare för bäst resultat. Använd lika delar vatten och ris.

Servering

  1. Servera kycklingen med ris, sås, kimchi och några kvistar koriander för färg och extra smak.