Konfiterad ankravioli med trattkantarellsås

Konfiterad ankravioli med trattkantarellsås

26 ingredienser

2 h

En lyxig ravioli fylld med anka tillsammans med en god hemgjord svampsås blir en perfekt söndagsmiddag.

Ingredienser

portioner

Anka

  • 1 anklår
  • ankfett
  • rosmarin
  • timjan
  • vitlök

Fyllning

  • 1 citron, zest
  • 1 msk gräslök
  • 1,5 tsk rödlök, finhackad
  • 1-2 msk majonnäs
  • ca 50 g parmesanost (24 månader, tänk på att inte salta innan du smakat av med ost)
  • 1-2 msk sherryvinäger (tills du är nöjd med syran)
  • salt
  • peppar

Montering

  • wontonplattor

Trattkantarellsås

  • 150 g trattkantareller
  • smör
  • schalottenlök
  • 1 msk cognac
  • 1-2 dl kalvbuljong (beroende på hur koncentrerad den är)
  • 5 dl grädde
  • parmesanost (24 månader)
  • citronskal
  • peppar
  • citronsaft
  • ev 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

Anka

  1. Lägg anklåren i en form och täck med ankfett, rosmarin, timjan och vitlök.
  2. Tillaga i ugnen på 135 grader i ca 2 timmar.
  3. Finhacka gräslök och rödlök samt riv citronzest och parmesanost medan ankan är i ugnen.
  4. När ankan är klar så avlägsna skinnet.
  5. Plocka sönder ankköttet tills det är mjukt och har en fin och jämn konsistens.

Fyllning

  1. Blanda det plockade ankköttet med citronzest, gräslök, rödlök, majonnäs, parmesanost, sherryvinäger, salt och svartpeppar.

Monterig

  1. Lägg en liten mängd fyllning på ett wontonark.
  2. Fukta kanterna på ett andra ark och lägg det ovanpå för att försluta.
  3. Koka i 2–3 minuter.
  4. Servera gärna med en smakrik trattkantarellsås.

Trattkantarellsås

  1. Lägg kantarellerna i en torr panna och låt vätskan steka ur.
  2. Tillsätt sedan smör samt schalottenlök i pannan och låt det fräsa.
  3. Häll i conjak och låt koka av.
  4. Tillsätt utspädd fond samt vispgrädde och koka ihop till en krämig sås.
  5. Smaka av med parmesanost, citronzest, peppar, lite citronsaft, gelé och gräslök.
  6. Mixa såsen slät eller servera den som den är, båda alternativen fungerar utmärkt.

Tips! En riktigt bra kalvbuljong gör stor skillnad. Gör gärna din egen, men har du inte tid så är Salsus demi-glace ett riktigt bra alternativ.