Kompott på plommon
Kompott på plommon
7 ingredienser
30 m
Den här plommonkompotten är ett smakrikt garnityr till ostbrickan.
Se Klas Lindberg laga receptet

Ingredienser
- 2 gula lökar, skalade och delade i bitar
- 1 klyfta vitlök
- olja
- 500 g plommon, urkärnade (blå)
- 1 lagerblad
- 1 dl rörsocker
- vinäger
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg löken och vitlöken i en form och rosta med lite olja i ca 10–15 minuter, eller tills de blivit mjuka och gyllene i färgen.
- Tillsätt plommonen och lagerbladet. Strö över rörsocker och ugnsbaka tills plommon släppt vätska och de har kokat ihop rejält.
- Tag bort lagerbladet och mixa blandningen grovt med en stavmixer.
- Smaksätt eventuellt med lite vinäger och balansera med råsocker.