Kompott på plommon

NYHET
koket.se
Kompott på plommon
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Kompott på plommon

7 ingredienser

30 m

Den här plommonkompotten är ett smakrikt garnityr till ostbrickan.

Se Klas Lindberg laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner sats
  • 2 gula lökar, skalade och delade i bitar
  • 1 klyfta vitlök
  • olja
  • 500 g plommon, urkärnade (blå)
  • 1 lagerblad
  • 1 dl rörsocker
  • vinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg löken och vitlöken i en form och rosta med lite olja i ca 10–15 minuter, eller tills de blivit mjuka och gyllene i färgen.
  3. Tillsätt plommonen och lagerbladet. Strö över rörsocker och ugnsbaka tills plommon släppt vätska och de har kokat ihop rejält.
  4. Tag bort lagerbladet och mixa blandningen grovt med en stavmixer.
  5. Smaksätt eventuellt med lite vinäger och balansera med råsocker.