• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kolgrillad spetskål med äppelmajonnäs

Kolgrillad spetskål med äppelmajonnäs
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Kolgrillad spetskål med äppelmajonnäs

6 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Kolgrillad spetskål med äppelmajonnäs, hasselnötter och riven parmesan är en enkel med riktigt härlig rätt! Testa att laga den redan till helgen som smart tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner4 portioner

Kolgrillad spetskål

  • 1 spetskål
  • 50 g hasselnötter

Äppelmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2,5 rapsolja
  • salt
  • peppar

Servering

  • 30 g parmesanost

Gör så här

  1. Kolgrillad spetskål
    Halvera spetskålen. Lägg den på en kolgrill, eller bryn med smör i en panna.
  2. Rosta hasselnötterna i en panna och hacka dem grovt.
  3. Äppelmajonnäs
    Blanda ihop äggulor, dijonsenap och äppelvinägern. Tillsätt oljan sakta under vispning.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servering
    Lägg spetskålen på en tallrik eller ett stort fat.
  6. Rippla majonnäsen över spetskålen och strö på hasselnötterna samt riven parmesanen.