Kolacupcakes med kokosfrosting

POPULÄRT
Kolacupcakes med kokosfrosting
Foto: Mattias Kristiansson
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Kolacupcakes med kokosfrosting

15 ingredienser

45 m

Jag brukar inte ha favoriter, jag älskar mat och bakverk alldeles för mycket för att kunna välja ut något speciellt. Men det här är nog ändå mina favoriter. De är så goda att jag ibland har råkat äta upp pappersformen också. I svaga stunder har jag till och med slickat muffinsplåten. /Mattias

Ingredienser

portioner cupcakes

Muffins

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja

Kokosfrosting

  • 1 dl kokosolja
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kokosmjölk (eller kokosdryck)

Färgglada kokosflingor

  • 1 dl riven kokos
  • hushållsfärg

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Stoppa ner pappersformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa ner sirap, mjölk och rapsolja. Ta lite 
i taget och vispa runt med en ballongvisp, det brukar
 bli bäst. När du har en slät smet utan klumpar fyller du formarna till 3⁄4 med smet.
  3. Grädda cupcakesen i ca 16 minuter, eller tills de är torra i mitten. Ta ut och låt svalna helt.

Kokosfrosting

  1. Häll ner kokosolja, rumstempererat smör, florsocker, vaniljsocker och kokosmjölk i en skål. Vispa ihop med en elvisp tills du har en slät och krämig frosting. Bred ut den på dina cupcakes.

Färgglada kokosflingor

  1. Häll kokosflingorna i en skål. Droppa ner några droppar valfri karamellfärg och massera in i kokosflingorna med fingrarna. Fortsätt tills alla kokosflingor är färgade.
  2. Doppa cupcakesen i kokosflingorna. Klart!