Kokta majskolvar med tre såser

Kokta majskolvar med tre såser
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokta majskolvar med tre såser

18 ingredienser

Nyskördade och nykokta majskolvar är jättegott. Servera med olika såser i stället för smör.

Ingredienser

portioner
  • 8 majskolvar

Örtsås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk körvel, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk krasse, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Ädelsås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 75 g ädelost
  • salt
  • peppar

Chilisås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl chilisås
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda såserna och ställ dem kallt.
  2. Ta bort blad och trådar på majskolvarna. Koka dem i lättsaltat vatten 5–10 minuter. Låt dem rinna av och servera dem varma.