Kokt kycklingbuljong

martin löf

Kokt kycklingbuljong

10 ingredienser

1 h

Har du testat att koka din egen kycklingbuljong? Det är enklare än du tror och kommer förgylla dina recept framöver. Har du nyligen tillagata en hel kyckling så spara skrovet och gör den här härliga buljongen!

Ingredienser

portioner sats
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 0,33 purjolök
  • 1 bit rotselleri
  • 1 vitlök
  • 1 kycklingskrov
  • 10-12 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2-4 kvistar färsk timjan
  • ev 2-4 kvistar persilja

Gör så här

  1. Skala och skölj grönsakerna samt skär dem i bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med kycklingskrovet.
  2. Fyll upp med vatten så det täcker alltsammans. Koka upp och skumma av eventuellt skum.
  3. Lägg i kryddorna och låt sedan sjuda långsamt i 30–40 minuter.
  4. Sila av och och koka ner tills en tredjedel återstår. Smaka av och tillsätt salt om det behövs.
  5. Nu har du en perfekt grund att göra goda soppor, såser eller grytor.