1 limefrukt, finrivet skal och saft (endast det gröna)
1 tsk sesamolja
1 msk vatten
1 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
200 g asiatisk kålsallad (färdig från kyldisken)
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Lägg kycklingfiléer och skalade vitlöksklyftor i en kastrull, täck med vatten och tillsätt flytande fond. Koka under lock på låg värme i ca 1 timme.
Serveringsalternativ 1
Servera kycklingen med nykokt pasta, rostade pinjenötter, riven parmesan och mycket hackad basilika. Ringla över olivolja, salta och peppra.
Asiatisk sallad
Blanda limeskal, limesaft, sesamolja, olja, vatten, honung och salt till en vinägrett. Vänd runt med salladsmixen och rostade sesamfrön.
Serveringsalternativ 2
Servera i kycklingen i wraps tillsammans med mosad avokado, sallad och majonnäs.