Kokt kyckling till wraps och pasta

7 röster
4

Den här vitlökskokta kycklingen är perfekt att använda till wraps eller att blanda ner i enkla pastarätter. 

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Kokt kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 1,5 l vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 klyftor vitlök

Servering 1

  • nykokt pasta
  • pinjenötter, rostade
  • parmesan, riven
  • basilika, hackad
  • olivolja
  • salt och peppar

Servering 2

  • bröd till wraps, t ex tortilla eller liba
  • avokado
  • majonnäs
  • asiatisk sallad, se recept nedan

Asiatisk sallad

  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 200 g asiatisk kålsallad (färdig från kyldisken)
  • 2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléer och skalade vitlöksklyftor i en kastrull, täck med vatten och tillsätt flytande fond. Koka under lock på låg värme i ca 1 timme.
  2. Serveringsalternativ 1
    Servera kycklingen med nykokt pasta, rostade pinjenötter, riven parmesan och mycket hackad basilika. Ringla över olivolja, salta och peppra.
  3. Asiatisk sallad
    Blanda limeskal, limesaft, sesamolja, olja, vatten, honung och salt till en vinägrett. Vänd runt med salladsmixen och rostade sesamfrön.
  4. Serveringsalternativ 2
    Servera i kycklingen i wraps tillsammans med mosad avokado, sallad och majonnäs.
26 februari 2018

Laddar fler recept