Kokt blomkål med olivsky

Kokt blomkål med olivsky
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kokt blomkål med olivsky

8 ingredienser

15 m

Kokt blomkål med olivsky, persilja, ägg och krispigt bröd är en riktigt härlig rätt full av smak och textur! Perfekt till lunch, picknick, del av buffén eller som tillbehör till maten.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 blomkål (1 stort eller 2 små)
  • 2 msk olivolja (eller breoliv eller mjölkfritt margarin)
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 ägg, kokta
  • 1 knippe persilja
  • krutonger, av vitt bröd

Gör så här

  1. Plocka av bladen på blomkålen, rippla över olja och rosta dem i ugnen på 175 grader.
  2. Dela blomkålen i buketter och lägg i en kastrull med vatten, smör, vitpeppar och salt. Koka under lock i 5-6 minuter.
  3. Grovriv äggen och hacka persiljan.
  4. Servera blomkålen med tillbehören och strö över krutonger.