Kokosvåffla med smakrika röror

Kokosvåffla med smakrika röror
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kokosvåffla med smakrika röror

32 ingredienser

30 m

Krispiga våfflor med smak av kokos med 3 olika krämiga röror slår det mesta till både frukost, brunch och fika!

Ingredienser

portioner

Kokosvåffla

  • 3 dl rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 dl kokosvatten ​
  • 100 g kokosolja
  • 1 dl salladslök, strimlad
  • 1 dl morot, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm gurkmeja
  • olja

Solrosröra med smak av saffran

  • 6 dl solroskärnor
  • 1 g saffran
  • 2 krm salt
  • 4 getostbollar
  • 1 krm chiliflingor
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk honung

Ärtröra med basilika

  • 2 dl basilika, färsk
  • 2 dl rucolasallad
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 dl spenat, färsk
  • 1 tsk vitlök, pressad
  • 1 tsk citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vitpeppar

Mandelröra med ricotta

  • 2 dl sötmandel, utan skal
  • 1 l färsk bladpersilja
  • 4 dl mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 500 g ricotta

Gör så här

Kokosvåffla

  1. Blanda rismjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och kokosvatten. Vispa till en jämn smet.
  2. Tillsätt det avsvalnande kokosfett, salladslök, morötterna och kryddorna.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite olja innan du steker första våfflan. Grädda sedan samtliga våfflor.

Solrosröra med smak av saffran

  1. Rosta solrosfröna tillsammans med saffran  i en torr stekpanna tills det är gyllenbruna.
  2. Lägg fröna, saffran och salt i en matberedare och mixa till en slät och mjuk pasta.
  3. Tillsätt getostbollar, chiliflingor, kokosolja och honung och blanda runt.

Ärtröra med basilika

  1. Hacka basilika och rucola fint.
  2. Mosa ärtorna med en gaffel och blanda samman alla ingredienserna. Röran är god att servera lite bitig.

Mandelröra med ricotta

  1. Mixa mandlar, persilja, mynta, salt, peppar och ricotta till en slät röra. Ställ in kylen då den är godast att servera kall.

Servering

  1. Servera den krispiga våfflan med någon utav rörorna. Våfflorna tillsammans med rörorna är grymt goda att servera med ägg. Stekt ägg, pocherat eller äggröra funkar fint.