Kokostoppar med brynt smör

POPULÄRT
koket.se
Kokostoppar med brynt smör
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Kokostoppar med brynt smör

5 ingredienser

En riktig caféklassiker som är busenkel att göra själv. I Fredriks recept får de smak av brynt smör och doppas i mjölkchoklad. Receptet ger 10 stora toppar, det går bra att halvera receptet och göra 20 mindre toppar.

Se Fredrik Nylén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 200 g riven kokos [knappt 5,75 dl]

Doppning

  • 100 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Bryn smöret genom att lägga det i en kastrull och låta det smälta helt. Fortsätt sjuda smöret tills det får en ljusbrun färg och börjar dofta knäckigt gott. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Rör ihop ägg och socker i en skål. Tillsätt kokosflingor och det brynta smöret och rör ihop till en smet. Låt stå i 10 minuter och svälla.
  4. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar och forma till 20 små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda topparna mitt i ugnen i 13–15 minuter till de har fått fin färg. Låt svalna.
  6. Smält mjölkchokladen. Doppa bottnarna och ställ på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.