Kokospannacottapaj med mangospegel

Kokospannacottapaj med mangospegel_Camilla Hamid
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Kokospannacottapaj med mangospegel

52

11 steg att laga

14 ingredienser

En no bake paj fylld med kokospannacotta, toppad med en mangospegel och massor med färska bär och mynta! -Camilla


​Tips! Receptet bakas i en rektangulär pajform med avtagbara kanter med måtten 22×32 cm men det går även att baka den i en rundform med diameter på 23-24 cm.

Ingredienser

Pajskal

  • 25 digestivekex
  • 175 g smör

Kokospannacotta

  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 1,25 tsk agar-agar

Mangospegel

  • 380 g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan, 190 g i varje burk)
  • 1,5 tsk agar-agar
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk limejuice (eller citronjuice)

Garnering

  • färska bär
  • färsk mynta
  • riven kokos

Gör så här

  1. Pajskal
    Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller mixer.
  2. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen. Det är viktigt att du packar tätt så att den håller formen även när du tar bort pajskalet från pajformen.
  4. Pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Kokospannacotta
    Lägg alla ingredienserna till kokospannacottan i en kastrull.
  6. Rör om och låt koka upp i ca 3 minuter under konstant omrörning.
  7. Häll upp pannacottan i pajskalet och ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna. Det är viktigt att pannacottan stelnar helt och hållet innan du häller på mangospegeln. Det tar ca 1 timme.
  8. Mangospegel
    Lägg mangopuré, agar agar pulver, strösocker och lime- eller citronjuice i en kastrull. Rör om och låt koka upp på medelvärme i ca 5 minuter.
  9. Låt svalna en stund, rör om hela tiden så att den inte klumpar sig och häll den sedan över pannacottafyllningen.
  10. Garnering
    Mangospegeln stelnar redan i rumstemperatur och du dekorerar med fördel din paj medan den fortfarande är lite klibbig så att dekorationen fäster.
  11. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.