Kokospannacottapaj med mangospegel

26 röster
Kokospannacottapaj med mangospegel_Camilla Hamid
Foto: Camilla Hamid

En no bake paj fylld med kokospannacotta, toppad med en mangospegel och massor med färska bär och mynta! -Camilla


​Tips! Receptet bakas i en rektangulär pajform med avtagbara kanter med måtten 22×32 cm men det går även att baka den i en rundform med diameter på 23-24 cm.

Visa mer

Du behöver

Pajskal

  • 25 digestivekex
  • 175 g smör

Kokospannacotta

  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 nypa äkta vaniljpulver
  • 1,25 tsk agar agar pulver

Mangospegel

  • 380 g mangopuré (jag använder den som finns i barnmatshyllan, 190 g i varje burk)
  • 1,5 tsk agar agar pulver
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk lime- eller citronjuice

Garnering

  • Färska bär
  • Färsk mynta
  • Kokosflingor

Gör så här

  1. Pajskal
    Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller mixer.
  2. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen. Det är viktigt att du packar tätt så att den håller formen även när du tar bort pajskalet från pajformen.
  4. Pajformen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Kokospannacotta
    Lägg alla ingredienserna till kokospannacottan i en kastrull.
  6. Rör om och låt koka upp i ca 3 minuter under konstant omrörning.
  7. Häll upp pannacottan i pajskalet och ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna. Det är viktigt att pannacottan stelnar helt och hållet innan du häller på mangospegeln. Det tar ca 1 timme.
  8. Mangospegel
    Lägg mangopuré, agar agar pulver, strösocker och lime- eller citronjuice i en kastrull. Rör om och låt koka upp på medelvärme i ca 5 minuter.
  9. Låt svalna en stund, rör om hela tiden så att den inte klumpar sig och häll den sedan över pannacottafyllningen.
  10. Garnering
    Mangospegeln stelnar redan i rumstemperatur och du dekorerar med fördel din paj medan den fortfarande är lite klibbig så att dekorationen fäster.
  11. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
15 juli 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept