Kokosabzi
Kokosabzi
13 ingredienser
20 m
Kokosabzi är en favorit i det persiska köket! Antingen serveras rätten med något som kallas sabzi polo (örtris) eller som den är med bröd och sallad.
Ingredienser
- 1 förp fryst koriander [40 g eller 1 dl färska]
- 1 förp persilja [40 g eller 1 dl färska]
- 1 förp gräslök [40 g eller 1 dl färska]
- 1 förp dill [40 g eller 1 dl färska]
- 0,5 dl isbergssallad, finhackad
- 2 ägg
- 2-3 klyftor vitlök
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk svartpeppar
- 0,5 tsk malen kanel
- salt
- ev berberisbär
- ev valnötter
Gör så här
- Blanda alla ingredienser och vispa kraftigt.
- Värm upp lite olja i en stekpanna och häll smeten i oljan. Lägg på locket och när äggen stelnat vänder du på kokon och steker även andra sidan.
- Om man vill lyxa till rätten kan man ha berberisbär och hackade valnötter i. Häll då två tredjedelar av smeten i pannan, strö över bär och nötter och täck med resten av smeten. Glöm inte att skölja berberisbären noggrant under rinnande vatten i en sil innan användning.