Kökets trädgård avsnitt 2: Kryddor

Kökets trädgård avsnitt 2: Lyckas med örter

I det här avsnittet får vi hänga med när Paul Svensson gör en provencalsk örtkruka och tillagar sommarens 'måste' - örtsmör. Men vad ska man tänka på när man köper örtplantor i butik? Slå på klippet och bli inspirerad!
koket.se
Kökets trädgård avsnitt 2: Kryddor

Inspiration från Kökets trädgård: Örter och kryddor

Provencalskt örtsmör
Provencalskt örtsmör

Provencalskt örtsmör

Margarin var från början en blandning av smör och växtbaserad olja. en helt briljant idé med tanke på smak, konsistens och hållbarhet. Man får ett smakrikt smör med bredbara egenskaper när det är kallt. Min take blir en kombination av att ta hand om mycket örter och förädla dem till en knallgrön olja som sen mixas ihop med smör till ett underbart vårigt smör med toner av Provence. /Paul

Paul tipsar! Plantera en provencalsk örtkruka
Paul Svensson provencalsk örtkruka

Paul tipsar! Plantera en provencalsk örtkruka

Gör en alldeles egen örtkruka med dofter det franska lantköket. Paul ger planteringstips på sorter du kan ha redo bredvid grillen hela sommaren lång.

Så sköter du dina örter
Örter i kruka

Så sköter du dina örter

Har du köpt örter från affären för att sedan snabbt se hur de slokar dagen efter? Här är tips hur du får örter från butiken - och plantaffären att leva länge!

Odlingstips - basilika
Odlingstips basilika header

Odlingstips - basilika

Att alltid ha färsk basilika hemma är ju drömmen, eller hur? Tänk att enkelt kunna svänga ihop en pesto eller toppa en caprese, utan att behöva gå och handla. Här är några enkla tips att odla basilika hemma!

Ramslök
Rädisor med ramslöksaioli

Ramslök

Ramslök är en ört som växer vilt i Sverige i områden från Skåne till Uppland. Här hittar du goda recept med ramslök!

Kökets trädgård
Kökets trädgård källsida

Kökets trädgård

Kökets trädgård är ett odlings- och matprogram med prisade kocken och odlingsentusiasten Paul Svensson. Programmet visas varje fredag klockan 11:20 i Nyhetsmorgon.