Maya Samuelsson podd

Köketpodden med Maya Samuelsson

Denna gång träffar vi sommelier Maya Samuelsson, hon bjuder på otroliga anekdoter från åren hon tävlade i dryckeskunskap - där hon minst sagt haft sina svårigheter. Det avslöjas också varför pizza bäst avnjutes med ett glas champagne och så får vi höra om framgångssagan med familjeföretaget Vinkällan. Vi får även en hint om nya karriären som programledare för det amerikanska programmet Wine First.

3 goda drinkar av Maya

Lumumba - En varm choklad med cognac och vispad grädde.
Lumumba

Sea breeze bål är en frisk och fräsch drink på tre ingredienser,
Sea breeze bål

En av de enklaste och godaste drinkarna Maya vet.
Fläder- och myntadaiquiri

5 snabba med Maya

Vad väljer du som sista måltid? Svamppizza med smakrik ost och ett glas champagne till.
Vad hamnar aldrig i ditt glas? Lågkvalitativa röda viner där man tillsatt socker.
Vilken är din favoritdruva? I just denna stund är det Syrah.
Vem skulle du helst vilja äta middag med, död eller levande? Obama hade varit häftig att prata med. Jag hade också gärna druckit drinkar med Freddie Mercury. Eller en campari med mormor som tyvärr inte lever längre.
Frukt i mat? Nej, jag har aldrig gillat sötma i maten.