Fläder- och mynta daiquiri

Fläder och mynta Daiquiri
Maya profilbild lågupplöst
Maya profilbild lågupplöst

Fläder- och mynta daiquiri

7 ingredienser

En av de enklaste och godaste cocktails jag vet är Daiquiri. En cocktail du även kan göra om i det oändliga, bara fantasin sätter gränser. Här har jag väldigt lätt tillsatt fläderlikör till receptet och då dragit ned lite på sockerlagen för att balansera.

Fler tips från Maya!
Maya Samuelsson profilbild vit blus

Fler tips från Maya!

Här har vi samlat Mayas alla dryckestips och artiklar

Läs mer

Följ Maya på Instagram
Maya Instagram

Följ Maya på Instagram

Följ Mayas spännande resa i vinets värld på Instagram

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 cl rom, ljus
  • 2 cl fläderlikör, ex. St Germain
  • 3 cl limejuice
  • 2 cl sockerlag
  • 1 äggvita, valfritt

Garnering

  • 1 skiva limefrukt
  • myntakvist

Gör så här

  1. Häll upp alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. (Vill du inte ha ett vitt skumlager på toppen så utesluter du äggvitan).
  2. Skaka ingredienserna och sila upp i cocktailglas (utan is). Använd gärna en tät sil, i stil av det vi använder till te, då vi vill undvika is-splitter som sedan smälter i glaset och späder ut din drink.
  3. Avsluta genom att ta toppen på en myntakvist som du lätt slår till i händerna så det börjar dofta och smaka. Denna lägger du sedan vacker flytande på toppen av drinken. (Vill man ha mer mynta smak kan man skaka drinken med mynta, det ger dock ofta en viss bitterhet som jag personligen inte uppskattar).