En av de enklaste och godaste cocktails jag vet är Daiquiri. En cocktail du även kan göra om i det oändliga, bara fantasin sätter gränser. Här har jag väldigt lätt tillsatt fläderlikör till receptet och då dragit ned lite på sockerlagen för att balansera.
Följ Mayas spännande resa i vinets värld på Instagram
Läs mer
Ingredienser
3 cl rom, ljus
2 cl fläderlikör, ex. St Germain
3 cl limejuice
2 cl sockerlag
1 äggvita, valfritt
Garnering
1 skiva limefrukt
myntakvist
Gör så här
Häll upp alla ingredienser i en shaker tillsammans med is. (Vill du inte ha ett vitt skumlager på toppen så utesluter du äggvitan).
Skaka ingredienserna och sila upp i cocktailglas (utan is). Använd gärna en tät sil, i stil av det vi använder till te, då vi vill undvika is-splitter som sedan smälter i glaset och späder ut din drink.
Avsluta genom att ta toppen på en myntakvist som du lätt slår till i händerna så det börjar dofta och smaka. Denna lägger du sedan vacker flytande på toppen av drinken. (Vill man ha mer mynta smak kan man skaka drinken med mynta, det ger dock ofta en viss bitterhet som jag personligen inte uppskattar).