Klassiska Wallenbergare med potatismos

1 röst
35 min
4

Populär rätt i klassisk tappning.

Visa mer
35 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g kalvfärs (finmald)
  • 3 st äggulor
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • en nypa socker

Potatismos:

  • 12 st potatisar (medelstora) mjöliga
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • en klick smör
  • salt
  • peppar

Rårörda lingon:

  • 200 gram frysta lingon
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då.
  2. Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker. Blanda noga och ställ färsen svalt.
  3. Skala och koka potatisen. Värm gräddmjölken tillsammans med smöret.
  4. Vispa potatisen och den varma gräddmjölken till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma kalvfärsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i en blandning av olja och smör på medelhög temperatur.
  6. Servera med potatismos och rårörda lingon.
18 juli 2008
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept