Klassiska Wallenbergare med potatismos
Klassiska Wallenbergare med potatismos
14 ingredienser
35 min
Populär rätt i klassisk tappning.
Ingredienser
- 300 g kalvfärs (finmald)
- 3 äggulor
- 3 msk vispgrädde
- 1 tsk salt
- vitpeppar
- 0,5 tsk strösocker
Potatismos
- 12 mjöliga potatisar
- 0,5 dl grädde
- 0,5 dl mjölk
- 1 msk smör
- salt
- peppar
Rårörda lingon
- 200 g frysta lingon
- 1 dl strösocker
Gör så här
- Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då.
- Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker. Blanda noga och ställ färsen svalt.
- Skala och koka potatisen. Värm gräddmjölken tillsammans med smöret.
- Vispa potatisen och den varma gräddmjölken till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
- Forma kalvfärsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i en blandning av olja och smör på medelhög temperatur.
- Servera med potatismos och rårörda lingon.