Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Podden
Sök
visa meny för konto
Klassiska Wallenbergare med potatismos
Klassiska Wallenbergare med potatismos
7
Spara
Av:
Pelle Johansson
Från:
Köket
14
ingredienser
35 min
Populär rätt i klassisk tappning.
Husmanskost och receptklassiker
Ingredienser
300 g kalvfärs (finmald)
3 äggulor
3 msk vispgrädde
1 tsk salt
vitpeppar
0,5 tsk strösocker
Potatismos
12 mjöliga potatisar
0,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
1 msk smör
salt
peppar
Rårörda lingon
200 g frysta lingon
1 dl strösocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då.
Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker. Blanda noga och ställ färsen svalt.
Skala och koka potatisen. Värm gräddmjölken tillsammans med smöret.
Vispa potatisen och den varma gräddmjölken till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
Forma kalvfärsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i en blandning av olja och smör på medelhög temperatur.
Servera med potatismos och rårörda lingon.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut