Wallenbergare är en älskad klassiker. Med ett varmt potatistäcke och sås med sirap blir middagen fantastisk. Om det mot förmodan blir biffar kvar efter middagen så passar de utmärkt på kvällsmackan.
Blanda de frusna lingonen med sockret. Ställ undan. Skala och koka potatisen. Pressa den sedan blanda med smöret, en äggula, salt, peppar och muskot till mos.
Mixa färsen i en beredare (eller arbeta med en köttkvarn) och lägg i en bunke. Tillsätt 4 äggulor, grädde, salt, peppar och epiche riche.
Forma färsen till biffar och vänd dem i ströbrödet. Stek sedan i smör i stekpanna på låg värme, 3-4 minuter på varje sida. Wallenbergare ska bara bli ljust bruna!
Placera därefter biffarna i en ugnsfast form och täck dem med potatispurén. Gratinera i ugn tills purén får fin färg.
Koka ur stekpannan med kalvskyn och sirapen och red med maizenamjölet. Häll upp i en såskanna.
Servera wallenbergarna och purén till saltgurkan och de rårörda lingonen.