Lammfärssoppa

Lammfärssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Lammfärssoppa

15 ingredienser

25 min

En god och matig soppa som smakar extra gott tillsammans med en klick naturell yoghurt och en bit bröd.

Ingredienser

portioner
  • 300 g lammfärs
  • 1,5 dl majskorn
  • 1 palsternacka
  • 1 rödlök, riven
  • 1 msk curry
  • 1 msk garam masala
  • 1 stjärnanis
  • 1 msk tomatpuré
  • färsk koriander (eller basilika)
  • salt
  • peppar
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • olja
  • 3 dl yoghurt, avrunnen

Gör så här

  1. Bryn färsen i olja tillsammans med löken. Tillsätt tomatpuré, kryddor, buljongtärning och vatten och låt koka upp.
  2. Rosta under tiden majskornen i en stekpanna eller i ugnen i lite fett. Skär palsternackan i små tärningar.
  3. Tillsätt majsen och palsternackan i soppan efter cirka 15 minuter och de färska kryddorna i slutet, precis innan servering.
  4. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter, gärna över natten. Den används till att toppa den färdiga soppan med.
  5. Avnjut det hela med bröd och kall öl.