Lammfärssoppa
Lammfärssoppa
15 ingredienser
25 min
En god och matig soppa som smakar extra gott tillsammans med en klick naturell yoghurt och en bit bröd.
Ingredienser
- 300 g lammfärs
- 1,5 dl majskorn
- 1 palsternacka
- 1 rödlök, riven
- 1 msk curry
- 1 msk garam masala
- 1 stjärnanis
- 1 msk tomatpuré
- färsk koriander (eller basilika)
- salt
- peppar
- 1 kalvbuljongtärning
- 1 l vatten
- olja
- 3 dl yoghurt, avrunnen
Gör så här
- Bryn färsen i olja tillsammans med löken. Tillsätt tomatpuré, kryddor, buljongtärning och vatten och låt koka upp.
- Rosta under tiden majskornen i en stekpanna eller i ugnen i lite fett. Skär palsternackan i små tärningar.
- Tillsätt majsen och palsternackan i soppan efter cirka 15 minuter och de färska kryddorna i slutet, precis innan servering.
- Låt yoghurten rinna av i kaffefilter, gärna över natten. Den används till att toppa den färdiga soppan med.
- Avnjut det hela med bröd och kall öl.