Ugnsbakad pasta med parmesan och aubergine

Foto: TV4
Ugnsbakad pasta med parmesan och aubergine
10 ingredienser
Svenska Kocklandslaget bjuder på en supergod och enkel vardagsrätt.
Ingredienser
- 300 g pasta penne
- 1 aubergine
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 gul lök
- 1 förp krossade tomater
- 100 g rucolasallad
- 50 g parmesanost, grovriven
- rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Koka pastan nästan färdig i saltat vatten, häll av vattnet och skölj.
- Skär auberginen i grova bitar och hacka vitlöken och löken fint. Stek auberginen i het en panna med olja, när den fått färg tillsätt löken och sedan krossade tomater. Är tomaterna torra så kan du tillsätta lite vatten. Koka i några minuter.
- Vänd ner pastan, ruccolan och parmesan i stekpannan. Smaka av med salt och svartpeppar. Sätt in ugnen i 10-15 min.