Ugnsbakad röding med ärtor, fänkål och musselbuljong

Foto: TV4
Ugnsbakad röding med ärtor, fänkål och musselbuljong
12 ingredienser
Överraska familjen med fisk ikväll!
Ingredienser
- 4 rödingfiléer
- 200 g gröna ärtor
- 0,5 gurka
- 1 fänkål
- 0,5 dl dill, hackad
- 1 kg blåmusslor
- 2 dl vitt vin
- 1 schalottenlök
- potatis
- rapsolja
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Krydda rödingen med salt och vitpeppar och lägg på en smord plåt. Sätt ugnen på 120°.
- Skölj och skrapa musslorna. Plocka bort öppna musslor, de är dåliga.
- Finhacka schalottenlöken. Skala gurkan, dela den på längden och ta bort kärnhuset. Skär ner den i cm stora bitar. Skär ner fänkålen i likadana bitar.
- Sätt in rödingen i ugnen. Den är färdig efter cirka 10 minuter.
- Svetta schalottenlök och fänkål i en stor kastrull. När de börjar bli mjuka tillsätter du musslor och vitt vin, koka under lock till musslorna har öppnats.
- Tillsätt gurka, ärtor och hackad dill. Smaka av buljongen med salt.
- Servera musslorna och rödingen med kokt potatis.