Ramslökssoppa med lax och primörägg och samt plättar

Foto: TV4
Ramslökssoppa med lax och primörägg och samt plättar
22 ingredienser
En perfekt vårsoppa som passar att äta i solen utomhus.
Ingredienser
- 50 g ramslök
- 2 mjöliga potatisar, i tärningar
- 1 fänkål, i tärningar
- 1,5 l grönsaksbuljong, tärning
- 2 dl Milda fraiche
- 1 tsk fänkålsfrö
- 1 lagerblad
- 1 citron
- 0,5 dl strösocker
- salt
- 100 g rökt lax
- 4 primörägg
plättar
- 2 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 3 ägg
- 1 msk strösocker
- 0,5 krm salt
- 2 dl yoghurt
- 1 limefrukt
- 1 msk florsocker
- 4 msk morotssylt
- margarin
Gör så här
- Värm en kastrull med lite rapsolja, lägg i potatisen, fänkål och kryddorna, stek utan att det tar färg, slå över buljong och crème fraiche. Koka tills potatisen och fänkålen är mjuk.
- Skär ner ramslöken och lägg ner den i soppan.
- Mixa soppan slät i en blender, sila genom en finmaskig sil, smaka av med salt, socker och citron.
- Plättar: Häll hälften av mjölken i mjölet och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
- Smält lite margarin och rör ner det i smeten och använd lite till gräddningen.
- Blanda yoghurt, limeskal och florsocker. Servera med limeyoghurten morotssylten.