Chorizo med kryddig couscoussallad

Chorizo med kryddig couscoussallad
Foto: Fredrik Sandin carlsson

Chorizo med kryddig couscoussallad

12 ingredienser

20 min

En kryddig, snabblagad rätt med mycket smak.

Couscous framställs av durumvete och finns både som små (den vanliga varianten) och stora gryn.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl couscous
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • olivolja
  • 2 dl vatten, kokhett
  • 4 chorizokorvar
  • 2 röda paprikor
  • 1 gurka, skalad
  • 1 knippe salladslök
  • 1 romansallad
  • 1 tsk persilja, hackad
  • matyoghurt, till severing

Gör så här

  1. Koka upp vattnet.
  2. Fräs kryddorna i en kastrull i lite olivolja. Tillsätt couscousen och det heta vattnet, dra av kastrullen från värmen. Låt stå med lock i cirka 5 minuter. Rör om när det är nästan klart.
  3. Skär chorizon och paprikan i bitar. Stek dem i en stekpanna tills de har fått fin färg.
  4. Tärna gurkan och strimla salladslöken.
  5. Blanda alla ingredienser utom romansalladen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg couscousblandningen i ett romanblad och arrangera på tallriken.
  6. Servera med matlagningsyoghurt.