Chorizo med kryddig couscoussallad

9 röster
20 min
4
Chorizo med kryddig couscoussallad
Foto: Fredrik Sandin carlsson

En kryddig, snabblagad rätt med mycket smak.

Couscous framställs av durumvete och finns både som små (den vanliga varianten) och stora gryn.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl couscous
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • olivolja
  • 2 dl kokhett vatten
  • 4 chorizokorvar
  • 2 röda paprikor
  • 1 skalad gurka
  • 1 knippe salladslök
  • 1 huvud romansallad
  • 1 tsk hackad persilja
  • matlagningsyoghurt, till severing

Gör så här

  1. Koka upp vattnet.
  2. Fräs kryddorna i en kastrull i lite olivolja. Tillsätt couscousen och det heta vattnet, dra av kastrullen från värmen. Låt stå med lock i cirka 5 minuter. Rör om när det är nästan klart.
  3. Skär chorizon och paprikan i bitar. Stek dem i en stekpanna tills de har fått fin färg.
  4. Tärna gurkan och strimla salladslöken.
  5. Blanda alla ingredienser utom romansalladen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg couscousblandningen i ett romanblad och arrangera på tallriken.
  6. Servera med matlagningsyoghurt.
4 maj 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept