Lax tandoori med grönsaksris

0 röster
4
Lax tandoori med grönsaksris
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lax
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 4 dl kokt ris
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 gul lök
  • 100 g isbergssallad
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda yoghurt med tandoori och gnid in laxen med, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 min.
  2. Skär ner löken och paprikan fint och stek i olja. Lägg i riset när det börjat ta färg och stek ytterligare några minuter.
  3. Under tiden skär ner gurka och isberg och tillsätt när kycklingen är färdig så grönsakerna fortfarande är krispiga. Smaka av med salt och lime.
26 maj 2009