Lax tandoori med grönsaksris

0 röster
4
Lax tandoori med grönsaksris
Foto: TV4

En bra vardagsrätt med asiatisk touch.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lax
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk tandoori
  • 4 dl kokt ris
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 gul lök
  • 100 g isbergssallad
  • 1 lime
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda yoghurt med tandoori och gnid in laxen med, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 min.
  2. Skär ner löken och paprikan fint och stek i olja. Lägg i riset när det börjat ta färg och stek ytterligare några minuter.
  3. Under tiden skär ner gurka och isberg och tillsätt när kycklingen är färdig så grönsakerna fortfarande är krispiga. Smaka av med salt och lime.

Laddar fler recept...