Thai curry-soppa med räkor
Thai curry-soppa med räkor
Ingredienser
Soppa:
- 1 schalottenlök
- 0,5 vitlök
- 0,5 chili (röd)
- 1 msk ingefära
- 2 citrongräs
- 1 limeblad
- 2 msk olivolja
- 5 dl kycklingbuljong
- 1 dl vitt vin
- 2 dl kokosmjölk
- 1 msk limefrukt, juice
- 2 kvistar koriander
- 1 msk curry
Garnityr:
- 2 msk olivolja
- 1 morot
- 1 broccolibuketter
- 2 schalottenlökar
- 1 msk ingefära, inlagd
- 3 salladslökar
- 2 kvistar koriander
- 2 dl räkor
Gör så här
- Soppan:
- · Skala och finhacka lök, ingefära och chili. Banka och finhacka citrongräs.
- · Sautera i olivolja utan att det får färg. Tillsätt buljong, vin, curry, kryddor och låt sjuda till god smak.
- · Tillsätt cocosmjölk och smaksätt med salt och limejuice.
- · Reducera tills ca 8 dl återstår.
- Garnityren:
- · Skala och strimla morötter och lök tunt.
- · Sautera i olivolja tills de känns mjuka. Smaksätt med salt och peppar.
- · Koka broccolin i saltat vatten.
- · Skiva salladslök, strimla ingefära och koriander.
- · Skala räkorna.
- Vid servering:
- Tillsätt grönsakerna, räkorna och mixa soppan skummig.